Karamürsel Belediyesi, Enerji Tasarrufu Haftası’na yakışan bir projeyi hayata geçirdi.

Karamürsel Belediyesi tasarruf tedbirleri kapsamında uygulamaya koyduğu Akıllı Belediye Sistemi (ABS) ile Enerji Tasarrufu Haftası’na yakışan bir projeyi daha tamamladı. Belediyede fazla enerji tüketimine yol açan tüm aydınlatma armatürlerini değiştiren Karamürsel Belediyesi, enerji takibi sistemini de devreye aldı. Söz konusu sistemle anlık olarak enerji sarfiyatı ve kompanzasyon sistemlerinin takibi yapılıyor.

% 44-83 TASARRUF

Karamürsel Belediyesi, sahip olduğu kamu kaynaklarını daha etkin kullanabilmek amacıyla uyguladığı tasarruf tedbirleri kapsamında; belediye binasında tüm katlarda, ortak alanlarda, birim ofisleri ve katlı otoparkta bulunan armatürleri yeniledi. Öte yandandekoratif sokak aydınlatma armatürlerinin iç revizyonları da yapıldı. Bu sayede enerji ve bakım giderlerinden yüzde 44-83 oranında tasarruf sağlandı.

HEPSİ DEĞİŞTİRİLDİ

Belediyenin aydınlatmasında kullanılan 882 adet floresan lamba ve kompact floresan lambalar, LED aydınlatma armatürleriyle değiştirilerek hem enerji tasarrufu hem de hizmet için gelen vatandaşlara ve çalışan personele daha konforlu bir ortam sağlandı. Belediye kullanım dışı kalan aydınlatma armatürlerini farklı alanlarda değerlendirmek üzere çalışmalarına devam ediyor.

ÇEVREYİ KORUYOR

Isıtma ve soğutma sistemlerinin de Akıllı Belediye Sistemi’ne (ABS) entegrasyonuyla tasarrufa gidecek olan Karamürsel Belediyesi, bu sistemlerin daha ekonomik çalışmasını sağlayacak. Karamürsel Belediyesi’nin, çevrenin korunması konusunda attığı enerji tasarrufu adımlarıyla şimdilik yılda 32 ton CO2 emisyonu azaltılmış olacak.