Karamürsel...

İlçenin başından sonuna kadar uzanan sahil şeridi, içinde yunusların oynaştığı masmavi denizi, mavi bayrakla ödüllendirilmiş plajları, zümrüt yeşili ormanları, her çeşit meyvenin yetiştiği bahçeleri, tertemiz havası ve muhteşem köprü manzarasıyla Kocaeli’nin en yaşanabilir ilçesi... Sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra sessiz, sakin, dingin yapısıyla da huzurun başkenti. Her adımda gülümseyerek selam veren, büyüklerini saygıyla karşılayan, küçüklerini sevgiyle kucaklayan, değerlerine sıkı sıkıya bağlı, sıcakkanlı, mutlu insanların şehri...

YENİ BİR MARKA GELİYOR

Karamürsel bu özellikleriyle cazibe merkezi olmaya devam ederken, ‘Kocaeli’nin hangi ilçede yaşamak istersiniz?’ listesinin de başını çekiyor. Tabii bunda ilçede 16 yıldır belediye başkanlığı yapan İsmail Yıldırım’ın payı büyük. Karamürsel’in her köşesine hizmet götürebilmek için var gücüyle çalışan, halkının refahı ve mutluluğu için gecesini gündüzüne katarken ‘yeni nesil belediyecilik’in en güzel örneklerini sergileyen Başkan Yıldırım, yine bir ‘ilk’e imza atıyor; marka şehir Karamürsel’e yeni bir marka kazandırıyor.

KURTULUŞ HEDİYESİ

Başkan Yıldırım, 1956 yılında ‘Güzel Karamürsel’ adıyla, Karamürsel’de yaşayan bir çift tarafından piyasaya sürülen, 1971 yılına kadar piyasada hüküm süren, sonrasında kapısına kilit vurulan Karamürsel Gazozu’nu yeniden canlandırıyor. Karamürsel Gazozu’nu, 4 Temmuz Karamürsel’in kurtuluş gününde Karamürselliler’e hediye eden Başkan İsmail Yıldırım, ‘2020’nin en güzel haberi’ sloganıyla duyurduğu yeni markasını Kocaeli genelinde bir numara yapmaya, hatta ülke geneline yaymaya kararlı.

CUMARTESİ GÜNÜ LANSMAN

Karamürsel’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 4 Temmuz Cumartesi günü Karamürsel Gazozu’nun lansmanı da yapılacak. Kurtuluş etkinlikleri saat 10.00’da Karamürsel Bey Anıtı’nda duaların okunmasıyla başlayacak, saat 10.20’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak, saat 11.00’de ise Botanik Çay Bahçesi’nin yanında, Bosna Sebili mevkiinde Karamürsel Gazozu’nun lansmanı gerçekleştirilecek. Saat 14.00’te Merkez Camii’nde okutulacak mevlid-i şerif, belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.