Karamürsel Belediyesi 39. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan oldu.Yağlı pehlivan güreşlerinde Türkiye genelinde çok sayıda başpehlivan çıkaran Karamürsel’de Karamürsel Belediyesi ve Güreş Ağası Tacetttin Aslan ev sahipliğinde 39. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreş müsabakaları yapıldı. Nefesleri kesen mücadelelerin olduğu organizasyonda başpehlivanlık ipini Hüseyin Gümüşalan göğüsledi. Kürsüde ikinci Yıldıray Akın, üçüncü Serkan Serttürk ve Mustafa Arslan olarak yer aldı.

Minik I, Minik II, Teşvik I, Teşvik II, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Orta, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta, Başaltı ve Baş olmak üzere toplam 14 kategoride yapılan yarışmalara toplam 400’den fazla sporcu katıldı.

39. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Müsabakalarına Ev sahipliği yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım şunları ifade etti; Düzenlediğimiz Karamürsel yağlı güreşlerine yoğun ilgi gösteren Er meydanımızı dolduran pehlivanlarımıza, güreşlere gösterdiği ilgi ile tribünleri dolduran kıymetli hemşerilerime ve diğer illerden gelip misafirimiz olan tüm güreş severlere teşekkür ediyorum dedi.

 


39.Geleneksel Altınkemer Yağlı Pehlivan Güreşlerine Karamürsel halkının yanı sıra çevre illerden de çok sayıda güreş sevenler katıldı.