Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın, 'en önemli projelerimden birisidir' dediği, 'Hayvan Barınağı ve Oteli' ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Yaşam hakkının sadece insanlarda değil, hayvanlar içinde önemli olduğunu belirten Başkan Yıldırım,' 750 m2 kullanım alanına sahip hayvan barınağımız pandemi döneminde daha da dikkat çekici olmaya başladı. İçerisinde 8 iç barınak, 8 kafes barınak, karantina odası, sterilizasyon ünitesi, depo, giyinme odası, revir, pansiyon odası ve tuvaletler mevcut. Tam kapasite olarak kullanıldığında 20 köpek, 60 kediye hizmet verecek şekilde hazırdır. ' dedi.

Hayvanların tüm bakımının yapıldığını da belirten Yıldırım,'hayvanlarımızın tüm bakımları burada yapılıyor. Hasta, yaralı vb gibi durumlarda olan hayvanları belediyemizce özel hazırlanan veteriner araçlarımızla alıp burada tedavisini sağlıyoruz. Doğaya dönecek hale geldiklerinde, hayvanlarımızı doğaya tekrar bırakıyoruz. Veteriner hekimimiz tarafından sahiplendirmesi yapılan hayvanlar da takip ediliyor. Sahiplenme yapan vatandaşlarımız ile belediyemiz tarafından hazırlanan bir sözleşme hazırlıyoruz. Kocaeli genelinde kedi ve köpek alanında tek barınağız.' dedi.

Pandemi döneminde hayvanların sahiplenme sayısının da artmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım,' pandemi süresinde hayvan sahiplenme sayısı arttı. Sahiplendirme şartlarına göre hayvan sahiplendirmesini gerçekleştiriyoruz. Dairede yaşayan vatandaşlar için ufak köpek, bahçeli evlerde yaşayanlar için büyük köpeklerimizi sahiplendiriyoruz. Pandemi süresinde aylık ortalama 20 hayvanımızı sahiplendirdik. Vatandaşlarımızın sahiplenme konusunda ki hassasiyeti de bizleri ayrıca mutlu etmektedir.' diye konuştu.