Karamürsel sahili İlhan Çınar alanında düzenlenen iftar programına Milli Savunma Bakanı Fikri  Işık, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel  Belediye Başkanı İsmail Yıldırım,  Ak Parti İl Yönetimi, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, Ak Parti Karamürsel Kadın Kolları Başkanı Nurcan Aydın, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Adem Özgüneş, Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karamürsel Temsilciği Başkanı Yaşar Göközkut, 2011 yılında Hakkari’de terör saldırısında Şehit olan Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal’ın babası Mustafa ve annesi Münevver Güldal, 2014 yılında Şanlıurfa Sınır Karakolunda şehit olan Kadir Yıldız’ın babası Mustafa Yıldız, gaziler ve  10 bin kişi katıldı.

İftar programı Türkiye Kuran-ı Kerim Okuma Birincisi Hafız Mustafa Özyılmaz’ın kuran tilaveti ve ezan okumasıyla başladı.

Ardından protokol vatandaşları tek tek ziyaret ederek, halkın arasında iftarını açtı.

İftar programının ardından Karamürsel Belediye  Başkanı İsmail Yıldırım açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Yıldırım yapmış olduğu konuşmada “Çok güzel bir iftar programında buluştuk. Ben Karamürsel Belediye Başkanı olarak bu mutluluğu bize yaşattığı için Rabbime sonsuz şükür ediyorum.

Allah’ımıza şükürler olsun dünyanın birçok yerinde bu nimetlerden uzak insanlar, uzak inananlar olduğu halde bizler bu nimetleri burada yaşayabiliyoruz. Bugün 2 temmuz, 2 gün sonra 4 temmuz Karamürsel’imizin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü, bu vesileyle geçmişte bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizi, bütün gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun, onların sayesinde bu güzel vatanda bizler bu sofralarda buluşabiliyoruz. Ama bugünde bu vatan için çarpışan emniyet güçlerimizi unutmamız lazım. Bugün bizler buradayken onlar  ülkenin başka bir yerinde canla başla mücadele ediyorlar.  Onlara da dualarımızı eksik etmeyelim. Ben böyle güzel sofralarda daha nice yıllar buluşmak ümidiyle hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Ardından konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise iftar programına iştirak eden tüm Karamürsellileri selamlayarak, paylaşmanın ve birlikte toplu oruçların açılmasının rahmet olduğunu belirterek, iftar programına ev sahipliği yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür etti.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’da yaptığı konuşmada güzel bir akşamda buluştuklarını belirterek iftar programını düzenleyen Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür etti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yapmış olduğu konuşmada Karamürsel’in tarihi bir ilçe olduğunu ve Osmanlı’nın ilk donanmasının Karamürsel’de kurulduğunu belirterek “Kocaeli’ni fetheden üç komutandan biri Karamürsel Alp’tir. Onlar bu topraklar için canla başla mücadele ettiler, bizlerde bu mirasın  bu toprakların bekçileri olarak üzerimize düşen görevi yapmalıyız. Ülkemizde özellikle 23 Temmuz 2015 tarihinden bugüne kadar inanılmaz bir şekilde terörle mücadele edilmektedir. Bizler terörün kökünü kazıyana kadarda bu mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Bakan Fikri Işık ayrıca Osman Gazi Köprüsünün açılması ile birlikte başta Karamürsel olmak üzere tüm bölgeye büyük katkıların sağlanacağını açıklayarak “Özellikle İstanbul istikametine gidecek vatandaşlarımız bütün körfezi dolaşmak zorunda kalmayacaktır, bu sayede hem ülke ekonomimize hem de bölgeye büyük kazanımlar sağlanacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük tarafından dua yapıldı.

İftar programından sonra Tasavvuf Müziği gösterisi vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.