15 Temmuz 2016 Yılında FETÖ Terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain Darbe girişiminin 2. Yılı anma programları Karamürsel Şehit Kabristanlığında kuran-ı Kerim okunması ve ardından dua yapılması ile başladı. 
Vatanı uğruna canlarını feda edan Kahraman Türk Askerlerinin Kabri başında aileleri ile dua eden Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Sadık Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Okan Tekin, İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Karamürsel Muharip Gaziler Dernek Başkanı Yaşar Göközkut, Protokol üyeleri ve vatandaşlar, Canları pahasına gözlerini kırpmadan şehadet şerbeti içen Karamürselli Kahraman Türk Askerleri Hakan Kurt’un mezarlarını ziyaret ederek, dua ettiler. 
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yaptığı açıklama da 
Karamürsel Halkı bundan 97 yıl önce 4 Temmuz günü ecdadının gösterdiği kahramanlığa benzer bir kahramanlığı 15 Temmuz 2016 günü göstermiştir. Bir an bile tereddüt etmeden hain darbe girişimini haber aldığı ilk andan itibaren alanlara inmiş demokrasinin ve milli iradenin yanında olduğunu haykırmıştır. Ben Halkımla gurur duyuyorum ve Karamürsel’in kahraman halkını 15 Temmuz Pazar gecesi saat 20.00 ‘de İlhan Çınar Alanında düzeleceğimiz Demokrasi Nöbeti ve şehitlerimizi anma programında beraber olmaya davet ediyorum” Dedi.