Edinilen bilgiye göre, Karamürsel Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğimi tarafından yapılan takip çalışmalar neticesinde; yurt dışından fuhuş amaçlı olarak getirilerek fuhşa sürüklenen yaşı küçüklerin de çocuklarında bulunduğu yabancı ve Türk kadınları Karamürsel’de kendi kiraladıkları evlerde barındırarak ve fuhuş amaçlı müşteri buldukları tespit edilmişti. Bu evler veya otellerde fuhuş yaptırdıkları tespit edilen 5’i kardeş olmak üzere toplam 7 şüpheliye yönelik 9 Mart günü yapılan operasyonda 6 kişi tutuklanmıştı.  Fuhşa sürüklendikleri tespit edilen Kırgızistan, Kazakistan ve Moldova uyruklu toplam 22 yabancı uyruklu bayan ise sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmişti.
 

10 KADINA FUHUŞ YAPTIRDILAR
Tutuklanan şüpheliler ile bağlantılı olarak mağdur kadınlara fuhuş yaptırdıkları belirlenen diğer şahıslar üzerinde soruşturmayı derinleştiren Ahlak Büro Amirliği yürütülen çalışmalarda; tutuklu şüpheliler ile irtibatlı şekilde M.T, A.D, T.D ve R.D isimli 4 şüpheli şahısların Karamürsel ve Yalova’nın Altınova ilçesinde aralarında para vererek kandırıp fuhşa sürükledikleri yaşı küçük kadınlarında bulunduğu Türk ve yabancı uyruklu 10 bayana fuhuş amaçlı müşteri temin ederek fuhuş yaptırdıkları tespit edildi. Bu kapsamda fuhşa sürüklendiği tespit edilen Moldova ve Kırgızistan uyruklu 4 yabancı bayan da sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
 
 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Alınan mahkeme kararları sonrası 5 Nisan günü Karamürsel ve Altınova’da, fuhuş amaçlı kullanılan mekânlarında bulunduğu 5 ayrı adrese yapılan eş zamanlı ikinci dalga operasyonda; fuhşa aracılık ve yer temin eden M.T, A.D ve T.D isimli şüpheliler ile yurt dışından düğün organizasyonlarında çalıştırmak vaadiyle getirdiği yabancı uyruklu bayanları fuhşa zorladığı ve fuhuş yaptırdığı tespit edilen R.D isimli yabancı uyruklu bayan yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca operasyonda 1 ruhsatsız tüfek ve 23 adet fişeğe el konuldu. Kocaeli’de fuhuş yaptıkları tespit edilen toplam 26 yabancı uyruklu kadın sınır dışı edilmek üzere Kocaeli İl Göç İdaresi’ne teslim edilirken 4 kişi ise emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından “Küçük Yaşta Çocuğu Fuhşa Teşvik Etmek ve Çocuğun Cinsel İstismarı, İnsan Ticareti, Fuhşa Aracılık ve Yer Temini” suçlarından adliyeye sevk edildi.