15 Temmuz akşamı FETÖ’nün gerçekleştirmeye çalıştığı ama halkın sokağa dökülmesi sonucu başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından asker, hakim ve savcılara yönelik operasyonlar tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli'de de  gerçekleştirilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından illere verilen talimat sonrasında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla FETÖ ile bağlantıları bulunduğu iddia edilen 71 hakim ve savcı gözaltına alındı. Emniyet'deki ifadeleri tamamlanan 38 hakim ve savcı  geniş güvenlik önemleri arasomda Kocaeli Adliyesi’ne getirildi. Kocaeli genelinde Fetullahçı Terör Örgtüne üye oldukları iddiası ile 15’i askeri  56’sı adli ve idari yargı kollarında olmak üzere 71 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alınmış ve 16 Temmuz tarihinden itibaren uygulanmaya başlamıştı.

2 gün boyunca adliyede savcılar tarafından sorgulanan ve mahkemeye çıkarılan hakim ve savcılardan 28’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken 11’i ise serbest bırakıldı.
Yürüyülen soruşturmada gözaltına alınan Karamürsel'de görevli olan Cumhuriyet Savcısı İdris Güllüce'de tutuklanan savcılar arasında olduğu öğrenildi.