Karamürsel'de ufak yaşta bir çocuğa yapışan kene paniğe neden oldu. Küçük çocuğun ailesinin farkettiği kene hastanede çıkarıldı. Karamürsel Devlet Hastanesi'ne götürülen küçük çocuğa yapışan kene doktorlar tarafından çıkarıldı. Yapılan tahliller sonrası korkulacak bir durumun olmadığı öğrenildi. Doktorlar, kene belirtisi olanların en yakın hastaneye gitmelerini belirttiler.

Kene Isırması Belirtileri Nasıl Olur, Kene ısırması belirtileri gözlerde ve yüzde kızarıklık, göğüste noktasal, vücutta yaygın cilt altı kanamaları, burun kanaması, dışkıda ve idrarda kan gibi ciddi bulgular şeklinde kendini gösterebilir. Hepatit gelişimine bağlı olarak, ciltte sarılık ve idrarda koyulaşma saptanabilir. Kene ısırığının beşinci gününden sonra karaciğer - böbrek - akciğer yetmezliği ve santral sinir sistemi bozuklukları gelişebilir. Hasta, hastalığın ikinci haftasında karaciğer, akciğer veya böbrek yetmezliği tablosu ya da DIC (Yaygın Damar İçi Pıhtılaşma Bozukluğu) nedeni ile kaybedilebilir. İyileşme ise genellikle 10. günden sonra başlar.

Kene Isırması Kaç Günde Belli Olur?
Hastalığın Kuluçka Süresi Ne Kadardır? Bir kenenin insandan kan emmesi ile hastalık belirtilerinin ortaya çıkması arasında, ortalama 2 günlük bir zaman geçmektedir. Yakınmalar İştahsızlık, baş ağrısı, yüksek ateş, yaygın kas ağrıları, mide ağrısı, kusma ve bazen de ishal şikâyetleri ile ani olarak başlar.
Kene Isırdığı Takdirde Vücuttan Nasıl Çıkartılır?
Öncelikli olarak ve mümkünse, kene vücuda yapıştığı zaman kesinlikle ondan kurtulmak için müdahalede bulunulmamalı ve bir an önce sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Kenenin kan emdiği hortumu çıkıntılı olduğundan, müdahale anında kolay kolay çıkmaz. Bu nedenle keneyi çıkartmak için kesinlikle zorlamamak gerekir. Keneye yanlış müdahale halinde kene, sıvısını erkenden vücuda kusar ve virüs alınmasına neden olur. Eğer keneyi vücuttan çıkartmak zorundaysak, bir cımbız ile kenenin baş tarafından tutarak müdahale etmek gerekir. Aksi takdirde karnından tutularak yapılacak bir işlemde, virüsü vücuda dağıtma riski çok daha yüksek olacaktır.