Edinilen bilgi ve iddialara göre, Karamürsel D-130 karayolu Ankara evleri mevkiinde seyir halinde olan 77 AN 923 plakalı yakıt tankeri trafik kazası yapınca henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı büyük bir sesle patladı.Patlama sonrası bir anda alev alan yakıt tankerini söndürmek için olay yerine Karamürsel'den çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.Alev alev yanan tanker itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonrası ancak kontrol altına alına bilindi.Yaşanan olayda tankerin sürücüsü Musa Özgenç(53) yanarak feci şekilde hayatını kaybetti.

Kaza nedeniyle Gölcük ve Yalova istikameti bir süre trafiğe kapatıldı.Patlamanın gürültülü olmasu sebebiyle çevrede oturan vatandaşlar büyük korku yaşadıklarını ifade ederek,büyük bir patlama sesinin ardından kendilerini korkuyla dışarı attıklarını ve yanan tankeri gördükten sonra hemen itfaiye ye haber verdiklerini söylediler.

Kaza sonrası patlama sırasında Kaytazdere beldesinde oturan bazı vatandaşlar patlama sesinin Kaytazdere'den de duyulduğunu ifade ettiler.
Karamürsel İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından güçlükle söndürülen yakıt tankeri çekici ile yoldan kaldırılarak otoparka çekildi.Tankerin nasıl yandığı ise yapılacak olan araştırma sonrası belli olacak.
Tanker sürücüsünün cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından Karamürsel Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.