Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın bölge esnafı ve vatandaşları ile yapmış olduğu istişareler sonucunda Atatürk Caddesi ve İnönü Caddesi’nde Prestij Cadde olması yolunda ilk çalışmalar başlatıldı. İSU tarafından İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu hatları imalatı çalışmaları bugün başlatıldı.
Yapılacak çalışmalar kapsamında toplamda 930 metre uzunluğunda İçme Suyu hattı, 925 metre uzunluğunda kanalizasyon ve 585 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirilmeye başlandı.
İçme Suyu hatlarında Mevcut 90’lık polietilen boru yerine 100’lük duktil font borular kullanılacak. Kanalizasyon hatlarında ise 200 ve 300’lük borular yerine 400’lük beton büst hat döşenecek. Yağmursuyu hatlarında; 200 ve 300’lük AÇB boru yerine 400-800’lük Beton Büst boru deşarj hatları ile birlikte yapılacak.
17 Nisan Cumartesi günü başlanan altyapı çalışmalarının toplamda 60 gün sürerek, 17 Haziran tarihinde tamamlanması planlanıyor. Çalışmalar etap etap gerçekleşecek ve çalışma alanlarında trafik kademeli olarak tek şeritten sağlanacak. Cuma Pazarı olduğu günler ise  çalışma olmayacak.