Karamürsel Kayacık Mahallesi Akasya Sokak üzerinde bulunan  Çimen Apartmanında  oturan ve bedensel engelli olduğu, akülü engelli aracı ile sokaklarda kuruyemiş sattığı  öğrenilen Müktedir Çapur (50), akşam saat 23:00 sularında evinin içinde,  yakınları tarafından kanlar içerisinde bulundu.  

Hemen olay yerine 112 sağlık ekibi ve  polis ekibi çağırıldı. Sağlık ekiplerinin yaptıkları kontrollerde, Çapur’un  vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı  sayısız bıçak darbesi  ve boğazının kesilmesi sonucu öldürüldüğü  belirlendi.

Polis ekiplerinin  olay yerinde yaptıkları incelemeler sonrasında   Çapur’un cenazesi  otopsi işlemleri için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.  Yapılan incelemelerde Çapur’un  30 yerinden bıçaklandığı ve boğazının kesildiği tespit edildi.  Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Ekipleri ile  Karamürsel İlçe Emniyet Müdürlüğü  Asayiş Şube Ekipleri, olayla ilgili olarak yaptıkları çalışma sonucu, olayın zanlısı olduğu tespit edilen  Gürsel Kızıldağ(26) isimli şahsı yakalayarak gözaltına aldı.

Uyuşturucu kullanımı ve ticareti yapmak suçundan cezaevinde kaldığı ve izinli olarak çıktığı öğrenilen cinayet zanlısı  Gürsel Kızıldağ’ın,  polise verdiği ilk ifadede olayı itiraf ettiği ve aralarında bulunan alacak verecek meselesi nedeniyle gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Ancak yapılan incelemelerde  Gürsel Kızıldağ’ın olayı gerçekleştirdiği ve yanındaki arkadaşı ile  öldürülen Müktedir Çapur’un  cebindeki 160 lira para ile 5 paket sigarayı aldıkları  tespit edildi.   

Gürsel Kızıldağ, gasp ve adam öldürmek  suçlamaları ile  Asayiş Şube Müdürlüğünde tamamlanan işlemleri sonrası Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Zanlının yanında bulunan arkadaşı ise her yerde aranıyor.

Olayda  aldığı bıçak darbeleri ile yaşamını yitiren Müktedir  Çapur’un cenazesi, tamamlanan  adli işlemleri sonrası  aile yakınlarına teslim  edilerek Karamürsel’e getirildi.  Daha sonra Karamürsel Kayacık Mahalle Camiinde kılınan  ikindi namazı sonrası  Karamürsel Mezarlığında toprağa verildi.