Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karamürsel’de yarı olimpik spor salonu inşa ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin aynı kategoride üçüncü projesi olan yarı olimpik yüzme havuzu Karamürsel’de yüzme sporunun gelişmesine katkı sağlayacak. İnşa çalışmaları süren yapının kaba inşaat uygulamaları gerçekleştiriliyor.  

DEMİR BETON İŞLERİ YAPILIYOR

Yapının bodrum kat A blok perde su yalıtımı tamamlandı. Koruma duvarı yarı seviyeye kadar örüldü. Bodrum kat B-C blok kolon-perde demir imalatına devam edildi. Demir işleri biten yerlere betonu döküldü.

Bodrum kat düşük kotlardaki parapetlerin demir ve kalıp imalatlarına başlandı, kısmen betonları döküldü.

 

18 BİN METREKARE ALAN

18 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen yüzme havuzu toplam 5 bin 346 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Yapı alt zemin kat, zemin kat ve 1 kat şeklinde inşa edilecek. Alt zemin katta bay ve bayan spor salonları, mescit, mekanik ve elektrik teknik odaları ve wc bulunacak. Üst zemin katta 12,50 m çarpı 25,00 m ebatlarında yarı olimpik yüzme havuzu, 3 m çarpı 7 m çocuk havuzu kafeterya, soyunma odaları, idari ofisler ve seminer salonu yer alacak. 1.Kat ise spor salonları, 150 kişilik tribün ve wc’lerden oluşacak. Metal kenet saç ile çatısı yapılacak olan yapının çevresinde, andazit plaktaş ve bordür malzemeleri kullanılacak.