Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, öğretmenevinde basın mensupları ve daire müdürleriyle bir araya gelerek özellikle ilçede son zamanlarda artış gösteren madde bağımlılarıyla ilgili hem mücadele hem de eğitim çalışması verdiklerini açıkladı.

Beraberinde emniyet müdürü, jandarma komutanı, sağlık grup başkanı, milli eğitim müdürü, müftü, spor müdürlüğü, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıf müdürü, kütüphane müdürü, ilçe tarım müdürü, devlet hastanesi baş hekimininde hazır bulunduğu toplantıda kurum müdürleri, yaptıkları icraatları açıklarken özellikle ilçede polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde son günlerde sayısı artan madde bağımlılarıyla ilgili yapılan çalışmaları basın ve kamuoyuyla paylaştı.

Kaymakam Narinoğlu, ‘2015-2016 eğitim öğretim döneminde Karamürsel’deki özellikle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden toplam 3275 öğrenciye uyuşturucu maddelerin kullanımının verdiği zararlar anlatıldı. Öğrencilere ve gençlere yönelik halk eğitim ve ko-mekte seminerler verildiği gibi doğa yürüyüşü, sportif etkinlikler, futbol, voleybol, masa tenisi, santraç, atletizm ile birlikte bağlama, saz, gitar ve tiyatro gibi kültürel etkinlikler organize edildi. İlçe merkezindeki internet kafeler denetim altına alındı. Karamürsel’de Yeşilay cemiyetini kurma çalışmasını sürdürüyoruz. Kaymakamlığımız ve kamu kurum kuruluş ve yöneticileri ile birlikte güvenlik güçleri el ele vererek uyuşturucu kullanımıyla ilgili etkin mücadele verip çocuklarımızı topluma kazandırmanın gayreti içerisine girdik.’ Dedi.

‘AMAÇ BATAKLIĞI KURUTMAK’

Karamürsel İlçe merkezinin tamamında geçen yıl toplam 47, 2016’da ise 53 madde bağımlısı olduğunu söyleyen Kaymakam Narinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Uyuşturucunun her maddesiyle mücadelemiz sürerken bir taraftan da kullanıcıların ailelerine yönelik eğitim ve rehberlik, sosyal yardımlarda yapıyoruz. Güvenlik güçleri bu maddeleri kullananlarla ve satanlarla ilgili gayretli çalışma yapıyor. Polis ve jandarmamıza teşekkür ediyorum. Ancak önemli olan bataklığı kurutmaktır. Yani bu insanlar özellikle sentetik kullanıcı hap ve öteki maddeleri kim veya kimlerden temin ediyor. Karamürsel, kara ve denizden ulaşımı kolay olan açık bir alandır. Burada amacımız güvenlik güçlerine halkımızın destek vermesi gerekiyor. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma hattımız Karamürsel Devlet Hastanesi, sağlık grup başkanlığı madde kullananların bakım, tedavi, rehabilitasyon gibi çalışmaları sıkı bir şekilde sürdürüyor. Spor müdürlüğümüz madde bağımlılarına yönelik her türlü aktiviteyi projelendirerek yerine getiriyor. Çocuklarımıza yönelik çok kapsamlı projeler oluşturduk. Bunların halka zarar vermemeleri için gece gündüz çalışıyoruz. Ancak Kocaeli kent merkezinde AMATEM tarzı hastane, tedavi merkezleri olmadığı için zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. 18 yaş altındaki kullanıcı çocukların tedavilerinde ailelerin onayı, 18 yaş üstünde ise kişinin kendi rızası ile tedavi istemesi gerekmektedir. Bu işin tedavisi zorla olmuyor, yasalara uygun değil.’

BÜROKRATLAR İCRAATLARINI ANLATTI

Kaymakam Ahmet Narinoğlu’nun toplantısında konuşan Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Erkan Çelik çalışmaları hakkında şunları söyledi: ‘ Geçen yıl hastanemizin acil, servisler, katlar, ameliyathane, tıbbi araç gereç alımında eksikliklerin önemli bölümü giderilmiştir. Kurumumuzda diyaliz merkeziyle birlikte evlerde yaşlı, hasta bakım hizmeti de vermekteyiz. Yeni göreve başlayan pratisyen hekimlerimiz ile birlikte geceleri acil serviste bundan sonra iki hekimimiz görev yapacaktır. 50 yataklı devlet hastanemizde 10-15 uzman hekim görev yapmaktadır. Hastanenin fiziki yapısının değişimi yatak sayısının artışıyla hekim sayımız da artacaktır. Dahiliye, kardiyoloji, kadın doğum hekim sayısının artışına gerek vardır. Hastanemize ilave yapım projesini sağlık bakanlığına gönderdik. Bakanlığımız yapacaktır. Kurum ve hizmetlerimizi sürdürürken kaymakamlık, belediyemiz, sivil toplum örgütlerimiz, hayırsever vatandaşlarımız kuruma sahip çıkıp destek vermektedir. Bu anlamda yetkili ve ilgililere teşekkür ediyorum.’ Dedi.