Koronavirüs ile mücadele ilk toplantısını yapan Kocaeli İl Pandemi Kurulu’na açıklama yapan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli’de 4427 kişinin karantina altında bulunduğunu söyledi

Kocaeli’de hastanelerin durumu ile ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Kamu Hastaneleri, Üniversite  Hastaneleri ve Özel Hastaneler olmak üzere ilimizdeki yatak sayısının 4559, erişkin yoğun bakım yatak sayısının da 553 olduğunu, bu konuda da tedbirlerin artırılarak alınmaya çalışıldığını söyledi. Kocaeli’nin son durumu hakkındaki Pandemi Kuruluna sunum gerçekleştirmelerinin ardından, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi’nin Hıfzıssıhha Kurulunun kurulduğu günden bu güne kadar alınan kararlar hakkında gerçekleştirdiği sunumuyla devam etti. 

KARANTİNADAKİLERİN SAYISI

Kocaeli’de karantina altında bulunan kişi sayısı ile ilgili bilgi veren Aksoy, il genelinde bu gün itibariyle 3522 temaslı kişinin, KYK yurtlarında da 905 kişinin takip altında olduğunu belirti. Virüsle ilgili yapılan çalışmaların ne aşamada olduğu, virüs ile mücadelede önümüzdeki dönemde yapılması gereken çalışmalar konusunda Deniz Eğitim - Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ile diğer üyelerin görüş ve önerileri alınarak bunlar üzerinde değerlendirmeler yapıldı.