Mevsimin ilk geniş çapta etkili olacak soğuk hava dalgası geliyor. Tüm yurtta hava sıcaklıkları aniden düşecek çarşamba günü ise yurdun büyük bölümünde kar yağışı etkili olacak.

Son bir haftadır devam eden yalancı bahar bugünde itibaren yerini gerçek kışa bırakıyor. Kocaeli’de bugün yılın son sıcak günü yaşanacak. Parçalı bulutlu bir havanın hakim olduğu bugün kava sıcaklığı 21 derece civarında olacak.

Yarından itibaren hava sıcaklığı hızla düşmeye başlayacak. Yarın sağanak yağış beklenirken hava sıcaklığı 14 dereceye inecek. Havsa sıcaklığındaki düşüş salı günüde devam edecek. Yağmur devam ederken sıcaklık 9 derece inecek.

Çarşamba günü ise kış artık iyiden iyiye kendini hissettirmeye başlayacak. Çarşamba günü kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı ise 4 derece olacak. Perşembe günü ise hava soğuk, sıcaklık 7 derece civardan olacak. Yağış ise beklenmiyor.

Kocaeli en düşük hava sıcaklığı ise eksi 1 ile 4 derece arasında olması bekleniyor. Çarşamba günü aynı zamanda Kocaeli’de rüzgârında etkili olacağı tahmin ediliyor.