Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine hayata geçirilen ‘Her şehre bir Millet Bahçesi’ projesi Karamürsel’de de hayat buldu. İklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek ve iklim değişikliğiyle mücadele edebilmek adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanan proje kapsamında Karamürsel de Millet Bahçesi’ne kavuştu.

DAHA ÇOK YEŞİL ALAN

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın himayesinde, ilçede yeşil alan miktarını artırmak amacıyla başlatılan ‘Millet Bahçesi’ projesi kısa sürede tamamlandı. Karamürsel’de, Kent Konut Sitesi’nin hemen yanındaki 4 bin 500 metrekarelik alana yapılan ‘Millet Bahçesi’ne ilk kepçeyi de hatırlanacağı üzere Başkan İsmail Yıldırım vurmuştu.

GENÇLER İÇİN SPOR SAHALARI

Karamürsel Millet Bahçesi’nde yeşil alanların yanı sıra çocuk parkı, basketbol ve voleybol sahaları yer alıyor. Kamelyaların da bulunduğu Millet Bahçesi’nde bölge sakinleri dinlenme ve eğlenme imkanı bulacak. Karamürselli gençlerin boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmeleri amacıyla yapılan basketbol ve voleybol sahaları da bölgedeki eksikliği büyük oranda giderecek.