Karamürsel'de önceki gün bir stüdyoda çekilen ve tepki gösterilen fotoğraflarla ilgili stüdyo sahibi fotoğrafçı Başak Onay konuyla ilgili açıklamada bulundu.

"Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Özalay'ın tepki göstermesiyle önce sosyal medyada, daha sonra ise yerel basında; mesleğimin gereği gördüğüm ve sanatsal açıdan herhangibi bir niyet taşımadan çektigim fotoğraflar üzerinden hakkımda bir toplumsal linç kampanyasi baslatılmış olup, fotoğraflarda yer alan modeller bu linç kampanyasının açık hedefleri haline getirilmiştir.
Fotoğrafçılık doğası gereği farklı bakış açılarını görünür kılmak,daha önce görülmeyeni ortaya çıkarmak,uzaktakini yakınlaştırmak ya da zamanı ölumsüzleştirmek için altını çizmek demektir. Bir fotoğrafçı obje ve ya nesneler kadar yasayan varlıkları da, bir başka değişle dil, din, irk, tür, yaş, renk, sosyo kültürel ya da demografik özelliklerine bakmaksızın "İNSANI" konu eder.
Dolayısıyla bir ilçe başkanının bu gerçekliği görmezden gelerek bir linç kampanyası başlatmasını şiddetle kınıyor  ve bundan sonra gerek benim esnaf olarak maruz kalacağım gerekse modellerimin uğrayabileceği fiziki ya da psikolojik baskının sorumluluğunun kendisine ait oldugunu hatırlatmak isterim.
Zira fotoğraf sanatçısı olarak her türlü art niyetten uzak olarak yaptığım sanatımın benden izin alınmadan siyaset malzemesi yapılmasına asla müsaade edemem.
Bu nedenle yapılan tüm çirkin yorumlarla beraber hakararetler ile ilgili suç duyurusunda bulunacağımı belirtmek istiyorum"