Kocaeli’de bir yakınına misafirliğe gelen 17 yaşındaki T. U., iddialara göre yakın akrabası C.U. ile İzmit’te bulunan NCity AVM arkasındaki sahil şeridine gitti. T.U., yeni tanıştığı M.C. adlı şahsa lavaboya gitmek istediğini söyledi. İddialara göre M.C., T.U.’yu ağaçlık bir alana götürerek nitelikli cinsel istismarda bulundu. Olayın ardından mağdure, yakınlarında bulunan bir aracın yanına giderek yardım istedi. Çevredekilerin polise haber vermesiyle konu yargıya taşındı. M.C. tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

“YAPTIM. EVLENECEĞİM” DEDİ

Dava bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık M.C. ve tanık K.A.’nın hazır bulunduğu duruşmada tanık K.A. olay günü aracında bir arkadaşıyla otururken aniden birini araçlarına yaklaşarak yardım istediğini söyledi. K.A., “Genç bir kız gördük. Koşarak yanımıza geldi ve tecavüze uğradığını söyledi. Sonra M.C.’ye ‘Yaptın mı?’ dedim. ‘Yaptım abi evleneceğim. Nikah şahidim de sen olacaksın’ dedi” ifadelerine yer verdi. Bu sırada tanık K.A., sanığı videoya alarak suçunu itiraf etmesini kaydettiğini söyledi.   

SANIK: “BASKI ALTINDA KONUŞTUM”

Sanık M.C. ise “Video kaydını baskı altında verdim. Atılı suçları kabul etmiyorum” dedi. Sanığın nitelikli cinsel istismar suçundan ceza alması talep edildi. Öte yandan K.A. mağdure T.U. ve akrabası C.U’nun daha önce telefonda görüşüp görüşmediğine yönelik tespitlerin yapılması için operatörlerinden döküm istenmesine, sanığın tutukluk halinin devamına ve davanın 26 Şubat 2019’a ertelenmesine karar verildi.