Osmangazi Köprüsü'nde ulaşım açıldığı günden bu yana ilk defa kilitlendi. Ramazan Bayramı'nı fırsat bilenler Osmangazi Köprüsü'ne akın ederken, sağ şeritlerde durarak fotoğraf çektirenler ulaşımın yavaşlamasına neden oldu. Ulaşımın ücretsiz olduğu köprüde sağ şeritte durarak selfie yapan araçların sürücülerine 92 TL ceza kesildi.

TRAFİK KİLİTLENDİ

Osmangazi Köprüsü 30 Haziran günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle açıldı. 1 Temmuz günü saat 00.00'da Osmangazi Köprüsü ulaşıma açılırken, 11 Temmuz saat 07.00'ye kadar köprü ve otoyoldan geçişler ücretsiz olacak. Osmangazi Köprüsü açıldığı günden bu yana ilk defa bugün ulaşım kilitlendi. Ramazan Bayramı nedeniyle köprüyü merak edenler ulaşımın kilitlenmesine yol açtı. TEM Otoyolu'nu köprüye bağlayan bağlantı yolundan itibaren köprüye ulaşım adım adım sağlandı. Köprünün Yalova istikametine doğru daha yoğun bir trafik yaşanırken, trafik ekipleri araçları yönlendirdi.

SELFİE YAPARAK TRAFİĞİ KİLİTLEYENLERE 92 TL CEZA

Köprünün, Yalova ve Kocaeli istikametlerinde sağ şeritler selfie çektirmek isteyenlerle doldu. Köprüyü merak ederek Kocaeli, Yalova, Bursa, İstanbul ve Sakarya'dan gelenlenler ücretsiz olan köprüde önce Yalova istikametine doğru gidip, daha sonra geri dönerek Kocaeli istikametine doğru yol aldılar. Trafik ekipleri ve köprüyü yapan Otoyol A.Ş. görevlileri sağ şeritte durarak selfie yapan sürücüleri yola devam etmeleri konusunda uyardılar. Trafik ekipleri tüm uyarılara rağmen yolda durarak fotoğraf çektirenlere, "Yerleşim birimleri dışındaki karayolunda, zorunlu haller dışında duraklamak veya park etmek, zorunlu hallerde gerekli önlemleri almadan duraklamak veya park etmek" suçundan 92 TL para cezası kesti. Köprüde durmayarak ilerleyenler ise cep telefonları ile görüntü çektiler. Yalova Altınova Belediyesi'nin ise üstü açık otobüs ve otobüslerle ilçede yaşayanları gezintiye çıkarması dikkat çekti. Vatandaşlar, otobüslerle köprünün üzerinde ilerlerken hatıra fotoğrafları çektiler.

"BURASI OTOYOL, DURMAK YASAKTIR"

Trafik yetkilileri, köprüyü kullanan sürücülerin hatıra fotoğrafı çektirmek için durmaları durumunda ceza kesildiğini belirterek, "Burası otoyol. Burada durmak, park etmek yasaktır. Köprüyü merak ederek gelenler yolda durunca ulaşım aksıyor. Uyarıları dikkate almayanlara 92 TL ceza kesiliyor" dediler.