Uğur Okulları, İzmit Başiskele Kampüsü ile yatırımlarına bu yıl bir yenisini daha ekliyor. Yeni eğitim öğretim döneminde yapılacak 16 yeni okul yatırımından biri olan Başiskele Kampüsünün tanıtım lansmanı İzmit Ramada Plaza'da gerçekleştirildi. Lansman toplantısına Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcıları Nil Çiçek, Barış Sezgin, Müzeyyen Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er, Başiskele Kampüsü Kurucuları Yücel Erdoğan ve Necip Katırağ, okul müdürleri ile basın mensupları katıldı.

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ
Uğur Okulları Başiskele Kampüsü Kurucusu Yücel Erdoğan konuşmasında, “Ailesinin bir üyesi olmaktan gurur duyduğumuz Uğur Okulları bugün Kocaeli’de yepyeni bir sayfa açıyor. 12 dönüm arsa üzerine kurulmuş bir okulumuz var. Sosyal donatılarıyla Kocaeli’deki en nitelikli okul bu. 3 ay önce süreci başlatmıştık. Başiskele okulumuzun lansman toplantısındayız. Uğur Eğitim Kurumları’nın yöneticilerine emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bundan sonra da büyük bir gayretle çocuklarımızın eğitimi için çalışacağız” ifadelerine yer verdi.


6 YENİ KAMPÜS YATIRIMI
Geçtiğimiz yıl açılan 28 kampüsün ardından bu yıl 16 yeni kampüs yatırımı daha yapmaya hazırlanan Uğur Okulları yarım asırlık deneyim, başarı ve vizyon ile öğrencilerini başarılı bir geleceğe hazırlıyor. Her biri alanında deneyimli eğitmen kadrosuyla, sunulan çağdaş eğitim ortamı, öğrencilerin sorgulama ve analitik düşünme becerilerini geliştiren erkenSTEM ve STEM eğitimi, yoğunlaştırılmış yabancı dil eğitimi, kişiye özgü çözüm odaklı ve proaktif rehberlik hizmetleriyle ayrıcalıklı bir eğitim kurumu olmayı sürdürüyor. İzmit Başiskele Kampüsü lansmanının açılış konuşmasını gerçekleştiren Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Müzeyyen Bedel Yalçın, Türkiye genelindeki 16 yeni kampüs yatırımdan birinin Başiskele Kampüsü olduğunu belirterek, İzmit’te eğitim alanında öncü adımlar atmaya hazırlandıklarını söyledi.


12 BİN METREKARE ALANA KURULDU
Başiskele Kampüsünün 30 Milyon Türk Lirası değerinde yatırım bedeli olduğuna değinen Yalçın; “Yarım asırlık başarı geleneğimizi devam ettireceğimiz Başiskele Kampüsümüzü, İzmit ilimize kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimize hem fiziki şartları hem de eğitmen kadrosu ile mükemmel bir eğitim öğretim hizmeti sunacağız. Okul öncesinden lise son sınıfa kadar eğitim veren, 54 derslikli, 12 bin metrekarelik kampüsümüzde STEM laboratuvarı, Robotik Laboratuvarı, Fizik, Kimya, Biyoloji Laboratuvarları, Görsel Sanatlar ve Müzik Laboratuvarları, Uğur Sınava Hazırlık Merkezi, kapalı yüzme havuzu, konferans salonu, açık ve kapalı spor alanları gibi birçok imkan yer alıyor. Bin 300 öğrenci kapasiteli yeni kampüsümüzde velilerimizin Uğur'a emanet ettiği çocuklarımıza kendi çocuğu gibi eğitim verecek olan öğretmenlerimizle güçlü bir kadro kurduk" dedi.


5 DİL 2 BECERİ
50'nci yılını kutlayan köklü ve global bir eğitim kurumu olarak, öğrencilerin 21'nci yüzyıl becerileriyle donanması üzerine eğitim stratejilerini kurguladıklarını belirten Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek, "Uğur Okulları olarak eğitim yaklaşımlarımızla öğrencilerimize 5 dil ve 2 becerinin kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Birincisi anadil, yani Türkçemiz. Anadilini çok iyi bilen ve kullanabilen bireyler her alanda başarılı olabilirler. Akademik başarının, ifade gücünün, sosyal diyalogların genel olarak hayat başarısının artması için anadili öğrencilerimize çok iyi öğretmeliyiz. İkincisi bilim dili olan Matematik. Üçüncüsü global dünyada iletişimde en temel dillerden biri olan İngilizce. iyi İngilizce konuşan, anlayan ve kendini İngilizce konuşarak iyi ifade edebilen bireyler yetiştirmek istiyoruz” dedi.

“ÖNCELİK HER ZAMAN İYİ İNSAN OLMAK”
Çiçek konuşmasında, “Beşinci dil ise davranış dili. Yani “öncelikle iyi insan olmak". Bu 5 dilin yanında ise kazanmaları gereken 2 beceriyi de onlara aşılıyoruz: “Sanat ve Spor" Sanatın ve sporun hayatımızın her anında olmasını istiyoruz. Bu beceriler haricinde, Uğur Okullarının günümüz eğitim sistemimizdeki en önemli özelliklerinden biri de sınavlara hazırlıktır. Sistem ne sıklıkla değişirse değişsin, ülkemizde ortaokul ve liseden sonra öğrencilerimizin girmek durumunda olduğu sınavlar mevcut olmaya devam ediyor. Uğur Okulları, yarım asırlık sınavlara hazırlık deneyimini en başarılı bir şekilde okullarına entegre etmiş olan ve bunu başarı ile uygulayan ilk ve en önemli kurumdur. Geçtiğimiz yıl yine bir ilki gerçekleştirerek hayata geçirdiğimiz "Uğur Sınava Hazırlık Merkezleri" ile öğrencilerimizin sınav başarısını artırmayı, sosyal sorumluluk ve bilimsel projeler hayata geçirmeleri için teşvik etmeyi, aynı zamanda yurt dışı üniversite başvuruları için portfolyo oluşturmalarını hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.


130 OKUL
26 Kasım 1968'de Laleli'de ilk dersini vererek öğrencilerini üniversiteye hazırlayan Uğur Dershaneleri bugün, dönüştüğü Uğur Okulları ile Türkiye’nin her noktasında, konusunda uzman öğretmenleri ile okul öncesinden lise son sınıfa kadar Türkiye'nin en donanımlı eğitim olanaklarını sunmaktadır. Okul öncesinden itibaren insani değerlerle donatılmış; sorgulayan, araştıran, üreten nesiller yetiştirmeyi amaçlayan Uğur Okulları, lise ve üniversitelere hazırlıkta bu çağa uygun modeller ve programlar konusunda kendi içinde başlattığı yanşı tüm hızıyla devam ettirmektedir. Başarısı kanıtlanmış ilke ve modellerinden hareketle, Uğur Sınava Hazırlık Merkezi, Kişiye Özgü Eğitim Modeli, Kodlama Eğitimi, erkenSTEM ve STEM eğitim yaklaşımları ile Uğur Okulları, yarım asırlık başarı deneyimini 44 ilde, 36 kampüs, 24 Anadolu lisesi, 1 anaokulu, 6 ortaokul, 63 temel lise olmak üzere 130 okulu ile sürdürmektedir.