Dünya’da ve Türkiye’de WhatsApp ve buna benzer mesajlaşma uygulamaları halihazırda kullanılıyor. Adeta vazgeçilmez parçamız haline gelen WhatsApp‘ta güvenlik ve gizlilik açığı mı mevcut? Uçtan uca şifreleme özelliği ile kullanıcıların mesajlaşmalarını kendilerinin bile göremeyeceğini iddia eden WhatsApp, acaba bu özellikle bir çok kullanıcının gizliliğini mi ihlal ediyor?

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, şahsi ve resmi Twitter hesabı üzerinden yayınladığı bu tweetle akıllara durgunluk verdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başkanı Ömer Fatih Sayan Twitter hesabından WhatsApp ile ilgili şu sözleri aktardı:

“WHATSAPP,uçtan uca şifrelenen MESAJLARINIZI “gerektiğinde”OKUYABİLİYOR. Cihazın hafızasında saklanan bir “anahtar”yardımıyla ŞİFRE ÇÖZÜLÜYOR”

BTK Başkanı Sayan, bahsi geçen popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp hakkında, uçtan uca şifrelenen mesajların, gerektiğinde okunabildiğini ve cihazın hafızasında saklanan bir anahtar yardımıyla uçtan uca şifrelemenin çözülebildiğini açıkladı. Gerçekten uçtan uca şifreleme vaatiyle kullanıcıların gizliliğini koruduğunu iddia eden WhatsApp, acaba gerektiğinde bu mesajlara kolayca ulaşabiliyor mu, merak konusu.