Karamürsel AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen genç kürsü programının bu haftaki davetlisi Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım oldu. 
Karamürsel AK Parti Gençlik Kollarının düzenlediği programa Başkan İsmail Yıldırım’ın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel ve KYK yurt müdürü Sürmeli Gökçe de katıldı. 
Cumhurbaşkanlığı Sistemine öncesi yapılacak olan Referandum hakkında genç dimağların sorularını yanıtlayan Yıldırım, Referandumun sürecinde bilinmesi anlatılması ve bilinmesi gereken temel konu; bu referandum da Rejim değil sistem değişmektedir.
Türkiye Cumhuriyetinin Rejimi 1923 Yılında anayasamızın ilk üç maddesiyle yazılmış 4. Maddesi ile sonsuza kadar değiştirilemeyeceği tasdik edilmiştir, bu düşüncenin üzerinden prim yapmaya çalışan ve kafa karıştırmaya çalışan cenahlar bulunmaktadır. Ama halkımız her şeyin en doğrusunu bilmektedir. dedi.
Gençlere futbol üzerinden verdiği örneklerle sistem değişikliğini anlatan Başkan Yıldırım;
’Dünya Futbolu eskiden oynandığı gibi 4-4-2 taktiği ile oynanmadığı gibi her geçen gün yeni sistemler kuruluyor, şu anda dünyanın en iyi takımları en iyi sistemleri geçmiş sistemlerden farklı yeni taktikler ve sistemler üzerine kurarak geliştirdikleri ve bu taktiğe geçemeyen takımların da onların karşısında yenik düştüğünü, onlara karşı koyamadıklarını anlattı. Futbol ayak ile oynanan bir oyundur, bu oyun el ile oynanmaya başlanırsa bu rejim değişikliği olur, fakat bu oyun yeni geliştirilen teknik ve taktikler ile 4-4-2 den 3-5-2 ye geçildiği takdirde sistem değişikliği olur’’ dedi. 
Yaklaşık bir saat süren çay sohbetinin ardından Başkan Yıldırım, gençler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.