Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen kahvaltıya Eşi Tuğba Yıldırım ile gelen Başkan Yıldırım, salona girerken alkışlar ve sevgi gösterileriyle karşılandı. Kahvaltıya katılan Yıldırım çiftinin yanı sıra, AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin’de yer aldı.
Kahvaltı programını başlamasıyla Kamuran Akkor’un ‘ EVET mi Hayır mı’ şarkısı ile birlikte sahneye çıkan Karamürsel belediye Başkanı İsmail Yıldırım; ‘’ Bizim cevabımız belli ‘EVET’ , saygı değer hanımefendiler, sizleri saygı, sevgi, hürmet ile selamlıyorum. Bu güzel sabahta Karamürsel’imizin güzel insanları, sofranızı ekmeğinizi beraber paylaştığınız için , vakit ayırıp bizlerle beraber burada bu sofranın etrafında bulunduğunuz için sizlere bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Tabi bu organizasyonun bir anlamı var. Geçtiğimiz hafta içinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutladığımız ve bizimde birkaç vesile ile Karamürsel de ki Hanımefendilerle buluştuğumuz ama bu cumartesi sabahında da sizlerle buluşup bir kez de sizlerin Dünya Kadınlar Gününü kutlamak için yaptığımız bir organizasyondur. Ben şahsım adına Karamürsel’in Şehrül Emin’i olarak Karamürsel de ki bütün beyler adına sizlerin Dünya Kadınlar gününü bir kez daha kutluyorum. Sizler bizlere Allah’ın bir lütfusunuz. Allah’ın bir nimetisiniz. Sizlerin olmadığı bir Dünya, ne bu Dünya ne de ahiret bizim için mutlu olamaz. Bu dünya da mutlu olabilmek için, bu dünya da huzurlu olabilmek için sizlere ihtiyacımız var. Sizler bizlerin Anamızsınız, sizler bizlerin kardeşimizsiniz, sizler bizlerin kadınlarısınız. Sırtımızı dayadığımız dağlarımızsınız. Sizin gücünüz ve desteğiniz olmadan biz yalnızız. Bu hayatta EVET kötü örnekler var, maalesef Türkiye de değil, dünya da kadına şiddetin söz konusu olduğu durumlar var ama onlar istismar. O istismarları göz önüne alarak ön yargı ile yaklaşmamak gerekir. Biz şunu biliyoruz, belki hatalar yapabiliyoruz, belki doğru bildiklerimizi unutuyoruz, belki evlilik yıl dönümlerini es geçebiliyoruz, belki sevgililer günün de farkında olmadan elimize çiçek almadan geliyoruz, ama bu demek değildir ki sizleri sevmiyoruz. Biz kalbimizdeki muhabbet, hürmet, saygıyla sizleri seviyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki bizlerle berabersiniz. Tabi ben bunları sizlerin huzurunda eşime söylüyorum. Sizi seviyorum.’’

Dedi. Konuşmaları ile kadınların kalbinde taht kuran Başkan Yıldırım sözlerinde Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı sistemi için yapılacak olan Referandum’a da yer verdi. 18 Maddeden oluşan Anayasa değişikliğinin artık kafalarda soru işaretlerinin azaldığından bahseden Yıldırım, her gitti yerde insanlardan istediği tek şeyin 18 maddeyi açıp okumaları oldu. Mantık ve Vicdanın bir araya gelerek aldığı karar da bu Referandum da kesinlikle ‘EVET’ denmesini vurgulayan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Sistemin değişikliği bizlerin bir üst liglere, yani Muhasır Medeniyetler seviyesine yaklaştığımız en keskin viraj olduğunu söyledi. Bu viraj da Millet en doğrusunu bilir. Milli irade yapılması gerekeni olması gerekeni bizlerden çok daha iyi bilir. O yüzden ‘EVET’ bizlerin korkusu yok bu yolda yalnız yürümüyoruz KUTLU Yürüyüşümüz 16 Nisan’da da en hayırlı şekilde olacağından şüphem yoktur dedi. 12 Mart Pazar Günü yapılacak olan Miting te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hep birlikte karşılamak istediğini belirten Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, 600 bayanı İzmit Demokrasi Meydanına davet ederek Kocaeli'nin dik duruşunun tüm Türkiye’ye göstermek istediğini söyledi. Konuşmasını bitiren ve Kahvaltı programına devam eden Başkan Yıldırım, kendisi ile birlikte fotoğraf çekilmek isteyen bayanlarla bir araya gelerek bu güzel anı ölümsüzleştirdi.