han Çınar alanında gerçekleştirilen programda İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük ve din görevlileri tarafından yapılan duaların ve Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından ilahiler okundu.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yapmış olduğu konuşmada tüm şehitleri rahmetle anarak “Bizlere hem Kuran Tilaveti sunup, hem de güzel ilahilerle bu gecemizi süsleyen sayın müftümüze ve din görevlilerimize çok teşekkür ediyorum.

Cuma akşamı hepinizin bildiği gibi Türk Cumhuriyet tarihinde Türk demokrasisine karşı yapılmış bir eyleme hep beraber şahitlik yaptık. Bu eylem hamd olsun ki Türkiye Cumhuriyetinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin onurlu komutan ve askerleri sayesinde, aynı zamanda Emniyet güçlerimizin cefakar mensupları tarafından  çok kısa zamanda bertaraf edildi.

“MESAJLARA İNANMAYIN”

Ama Başkomutanımızın halkımızdan isteği, o gecenin gerçek kahramanı olan, darbe girişiminde alçaklara gerçek darbeyi vuran milletimizin bu operasyonlar bitene kadar sokaklarda kalması, bulundukları konumu korumasıydı. Tabi operasyon bitti diyoruz ama asıl bu hainlerin yapmak istediği aramızdaki birlik ve beraberliği bozarak bizleri birbirimize düşürmek, nifak tohumları sokarak ortamı karıştırmak, huzursuzluk yaratmak. Darbenin arkasından gelebilecek eylemler bizzat yetkililer tarafından açıklanmıştı. Ama bir kez daha hatırlatmak için buradayım. Çünkü birkaç saattir Türkiye’de sanki tekrar bir hareketlilik başlamış gibi emailler alıyorsunuz, haber kanalları geçiyor, telefonlarınıza bilinmeyen yerlerden mesajlar geliyor. Lütfen bu  ortamı germek adına, Türk Hükümetinin zafiyet içinde olduğunu göstermek adına yapılan bu eylemleri ciddiye almayın.

RESMİ MAKAMLARI DİNLEYİN

Şuanda Başkomutanımız da görevinin başında, Başbakanımızda, Hükümetimizde, Valililerimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Jandarma Komutanlarımız ve Emniyetimizde görevinin başında ve her şeye hakimler. Bizlerden duymadığınız, resmi sitelerde okumadığınız hiçbir habere itibar etmeyin. Özellikle şurada hareketlilik var, hadi gidelim gibi mesajlar halkımızı birbirine düşürmek ve huzurunu bozmak adına atılan mesajlardır.

“MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYIN”

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından istenilen tek bir şey var; meydanları boş bırakmamanız. Türkiye’nin hemen hemen bütün il ve ilçelerinde milletimiz sokaklarda nöbetlerini tutuyor, dualar okuyor, şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, bu ülkenin evlatlarına geleceğin demokrasisini vermenin gururunu, hüzün, kader ve sevinci aynı anda yaşıyor. Bu mutluluğu, bu güzel ortamı bozmak için aranıza sokulacak nifak tohumlarına lütfen dikkat edin.

Bugün itibariyle resmi kaynaklardan, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Valimizden duymadığınız haberlere itibar etmeyin. En ufak bir riskte, millete ihtiyaç duyduğumuz en ufak bir olayda merak etmeyin biz sizi göreve çağırırız. Ama bizden duymadığınız, sizi yönlendirecek, sizi başka taraflara çekecek, hatta hiç suçu olmayan, olaylarla alakası olmayan yerlere karşı fiili hareketlerde sizi teşvik edecek kişilere karşı lütfen dikkatli olun.

“KARAMÜRSEL EMNİYETLİ”

Yaşadığımız yer Karamürsel, hamd olsun sizlerin, güvenlik güçlerimizin sayesinde emniyet altında, bu huzurlu ortamı bozmayacağız. Gelen mesajlara dikkat edin, güvenlik güçlerinin ve Türkiye Cumhuriyeti resmi makamlarının görevi başında olduğunu lütfen unutmayın. Ben bu güzel akşamda, burada bizlere eşlik edip, demokrasi nöbetine katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Geceye Kaymakam Ahmet Narinoğlu, Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Ak Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, Kadın Kolları Başkanı Nurcan Aydın ve vatandaşlar katıldı.

Başkan İsmail Yıldırım'ın konuşması