Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar gereği, Karamürsel'de tek yönlü trafik uygulamasının 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren başlayacağı bildirildi.

Karamürsel'de bulunan Mehmet Akif Ersoy Bulvarı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Hayri Savdert Sokak, Beyti Karaca Sokak, İdris Gülbaş Sokak, Dikdemir Sokak, Efe Dayı Sokak, tek yönlü olurken Merkez Camisi Önü, 2102. Sokak, 2101. Sokak, Mehmet Yasev Sokak, Hakan Kurt Sokak, Ferhan Kalyon Sokak ve 2130. Sokak araç trafiğine kapatılacak. Sokak ve caddelerin girişlerine hidrolik baba konularak, yaya yolu olarak kullanılacak.


Tek yön olarak belirlenen sokak ve caddelere kapan konulacağı belirtilen açıklamada, "Son olarak açıklanan güzergahlarda yön ihlali yapanlara cezai işlem uygulanacaktır.
Şehir içi trafiğinin aksamaması ve düzenli olması için, bu karara sürücülerin uyması gerekmektedir. Ayrıca, yol kenarlarına yapılan park olayına da en kısa zamanda çözüm yolu bulunacaktır." ifadeleri kullanıldı.