İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Canik tarafından kabul edilen Tebriklerin ardından İlhan Çınar Alanında Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapıldı.
Karamürsel İlhan Çınar Alanında düzenlenen tören Kaymakam Ahmet Narinoğlu ve Karamürsel Belediye Başkan’ı İsmail Yıldırım’ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Ardından İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.
Törende, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını ve şiirlerini okumalarının ardından, hazırlanan halk oyunu gösterileri sergilendi.

29 Ekim cumhuriyet bayramı sebebiyle ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Cumhuriyet Başavcısı Yusuf Canik, İlçe Jandarma Komutanı Sadık Eroğlu tarafından ödülleri verilmesinin ardından ilçe protokolü ve dereceye giren öğrenciler ile birlikte toplu fotoğraf çektirilerek program sonlandırıldı.