Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın düzenlediği programa AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, AK Parti SKM Başkanı Mecit Erdoğan, MHP SKM Başkanı Selman Açık, , AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Adem Özgüneş, Belediye Meclis üyeleri, Tüm STK Başkan ve yönetimleri katıldı. 
Gelen Misafirleri tek tek karşılayan ev sahibi Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, yaptığı konuşmada
“öncelikle davetimizi kırmayıp bu davetimize icabet edip bizleri bu güzel cumartesi sabahında yalnız bırakmadığınız için, bizlerle beraber burada bu güzel sofrayı paylaştığınız için bu kardeşlik sofrasında, bu muhabbet sofrasında, bu birbirine saygı, sevgi, hürmet sofrasında bizlerle beraber omuz omuza oturduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum.’’ Dedi. 
16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı sistemi için yapılan Referanduma az bir zaman kaldığını vurgulayan Başkan Yıldırım; ‘’ Bu gün buradaki toplanma amacımız aslında Karamürsel’in duruşunu, Karamürsel’in Fotoğrafını bütün Türkiye’ye göstermektir, bu fotoğraf kardeşlik fotoğrafıdır. Sevgili misafirler evet, 16 Nisan’da bu ülke tarihindeki en önemli halk oylamalarından birine gidiyoruz. Vatandaşımızın karşısına çıkartılan bir anayasa değişikli var ve vatandaşımız bunla alakalı düşüncelerini, fikirlerini, hür ve özgürce gidip sandıkta yansıtacağız. Ne çıkarsa çıksın o uygulanacak. Ama şunu asla unutmamız lazım, 16 Nisanın arkasında bir 17 Nisan sabahı var.

16 Nisan’da sandıktan ne çıkarsa çıksın, bizler bir ve beraber kardeşçe yaşayacağımızı, omuz omuza aynı sofrayı paylaşacağımızı, komşuluklarımızı, arkadaşlıklarımızı, beraberliklerimizi kaybetmeyeceğimizi asla unutmamalıyız. Bu seçim süreci yaklaştığında sinirlerin gerildiğini, kutuplaşmaların arttığını fikir ayrılıklarının artık nerdeyse fiziksel şiddete kadar yükseldiğini görmekteyiz ki bu hepimizi üzüyor.

Biz böyle bir millet değiliz, böyle bir toplum değiliz, atalarımızın bize öğrettiği düstur bu değil, inancımızın bize öğrettiği düstur bu değil, biz komşusu açken tok uyumamak öğretisini miras bırakan bir peygamberin ümmetiyiz. o yüzden bizim geçmişimizi bilmeyenler bu gün bizi çeşitli kutuplaşmaların içerisinde sokmaya çalışabilirlerdir. 
Ama bu oyunlar yeni değil, hepimizin bildiği gibi Türkiye cumhuriyetinin kuruluşundan bu güne kadar, bu ülkenin yerleşik düzenini bozmak, bu ülkenin dünya medeniyetlerinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere çizdiği o muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını engellemek için birçok oyun çevremizden geldi. Bizim düşmanlarımız diğer ülkeler gibi dışarıda değil, maalesef dünyada kendi içerisinde düşmanı olan, bu kadar düşmanı olan bir topluluk daha yoktur. Hainleri çok uzaklarda aramayın, bir bakıyorsunuz ki karşınıza bir siyasetçi kisvesinde çıkıyor, bir bakıyorsunuz akademisyen kisvesinde çıkıyor, bir bakıyorsunuz basın kisvesinde çıkıyor, bir bakıyorsunuz bürokrat kisvesinde çıkıyor, bir bakıyorsunuz bu kutsal peygamber ocağı dediğimiz o mübarek elbiseyi giyerek asker kisvesinde lanet olsun polis kisvesinde çıkıyor. O yüzden hiçbir zaman unutmamız gereken bir şey var, bizi birliğimizi beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmak için her daim bize olan saldırılar oldu ve devam edecek.

Bizler bu oynanan oyunlara inanmadan yolumuza devam edeceğiz. Hak ile batılın savaşı bu Anadolu topraklarındadır. Ve Allah’a hamd olsun ki hakkı savunmak ta bu toprakları emanet almış biz büyük Türk milletine düştü. Biz bu dünyada inancımızı savunmak için bu toprakları koruyacağız. Hem kendi inancımızı savunacağız hem de özgür ce kendi inancını yaşamak isteyenlerin hakkını savunacağız.’’ Dedi. 

YENİ BİR SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN EVET 
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım Karamürsel STK’larını bir araya getirerek 500 kişinin önünde ‘EVET’ bende güçlü Türkiye için yeni bir SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ için ‘EVET’ diyorum dedi. 
Başkan Yıldırım ‘’ İnandığım, güvendiğim, Türk ulusunu, Türk Medeniyetini bir an önce Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi Muhasır Medeniyetler seviyesine çıkartacak yeni bir sistem değişikliğini bu anayasa ile geldiğine inandığım için buna ‘EVET’ diyorum.’’ Dedi. 
Üstüne basa basa Bu bir sistem değişikliğidir diyen Başkan Yıldırım bu asla bir Rejim değişikliği değildir Türkiye Cumhuriyetinin rejimi 1923 yılında o günkü meclisimizin aldığı kararla belirlenmiş bu gün itibari ile geçerli geçerli olan ve bu ülke bu yer yüzünde devam ettiği sürece aynı rejimle devam edeceğimiz Cumhuriyet rejimidir. Yani egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğu bir rejimdir dedi. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım teşekkür ederek başladığı konuşmasını buraya geldiğiniz, burada bizlerle beraber olduğunuz ve bu işte bizlere destek vereceğinizi umduğum toplantının hayırlara vesile olmasını bütün Kocaeli’ye bütün Türkiye’ye örnek olmasını Yüce Allah’tan Niyaz ediyorum ve tabi ki kardeşiniz olarak 16 Nisan’da Karamürsel’den sizlerden ‘’GÜÇLÜ BİR EVET’’ bekliyorum, hepinize saygılar sunuyorum . dedi